Bakgrundshistoria

Hur bildades VisägerRÖTT?

Föreningen bildades i slutet av april 2018 efter att Kitty i en månad ensam slagits för att få folk att sluta tysta ner övergreppen inom BDSM-Sverige. Under senaste åren hade hon märkt en våldtäktskultur som dessutom utvecklas inom den aktiva Community vi har i Sverige för BDSM-utövare och Fetisch-älskare. Behovet att tysta ner övergrepp och våldtäkter var stort och man la gärna skuld på utsatta. Många utsatta flydde scenen och vågade inte finnas kvar på fester, Community eller i samma sociala kretsar.

Detta hände även Kitty 2011 när hon försökte tala om ett övergrepp hon blivit utsatt för. Hon fick skulden, människor runt hennes förövare beskyllde henne för lögner då förövaren ansågs vara en så bra och snäll människa. Till slut gav hon upp och drog sig tillbaka. Det tog henne år att börja leva ut igen och sakta vistas på fester. Detta såg hon sedan ske mot andra utsatta och det gjorde henne riktigt förbannad.
Så hon fick nog, ställde sig upp och sa RÖTT. Nu hade hon fått nog av att se förövare komma undan medan utsatta flydde, bröts ner och glömdes bort av vänner och bekanta för de hade ändå lämnat scenen. I april valde Kitty att bilda en förening med hjälp av personer hon litade på som är aktiva inom BDSM-Sverige på flera olika sätt. Föreningen har sen dess växt och grenar nationellt ut över Sverige och även ner till Danmark.